Vitamine informatie

Hieronder vind je alle vitamine informatie. De lijst met vitamines is geordend op alfabetische volgorde. Per vitamine leggen wij het volgende uit:

  • De werking van de vitamine
  • De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)
  • Wat de verschijnselen van een tekort van deze vitamine zijn
  • In welke voeding u deze vitamine kan vinden
  • Waar u deze vitamine kunt kopen


Algemene vitamine informatie

Vitamines zijn nodig om het lichaam goed te laten functioneren. Het lichaam kan zelf vrijwel geen vitamines produceren dus je zal ze moeten

binnen krijgen via je voeding of drinken. De uitzondering hierop is vitamine D. Het lichaam kan deze vitamine zelf aanmaken middels UV-licht. Er zijn in totaal dertien soorten vitamines. Bij vitamines word vaak gesproken over een dagelijks

aanbevolen hoeveelheid. Deze hoeveelheid is de hoeveelheid die het menselijk lichaam gemiddeld nodig heeft per dag op goed te functioneren. Vitamines innemen in pilvorm kan zinnig zijn als toevoeging op een goed gebalanceerd voedingspatroon maar dus geen vervanging.

Vetoplosbare vitamines

Vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K zijn vetoplosbaar. Deze vitamines vind je dan ook in het vet van voedingsmiddelen.

Wateroplosbare vitamines

Dit zijn vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B8vitamine B11 en vitamine C. Deze vitamines vind je in het vocht van voedingsmiddelen. Wateroplosbare vitamines zijn niet goed op te slaan door het lichaam dus wanneer je er teveel van binnen krijgt zal je deze vitamines uitscheiden via de urine. Het is dus ook niet snel mogelijk om een teveel van deze vitamines binnen te krijgen.

Lijst van vitamines:

Klik op de naam van de vitamine voor meer informatie.

Vitamine A
Vitamine B1
Vitamine B2
Vitamine B3
Vitamine B5
Vitamine B6
Vitamine B8
Vitamine B11
Vitamine B12
Beta-caroteen
Vitamine C
Vitamine D
Vitamine E
Vitamine K

Vond jij deze vitamine informatie interessant? Deel deze pagina dan op Google+, Facebook en Twitter!

  Garcinia Cambogia Bioactive