Vitamine B8 – Werking, tekort, ADH, voeding, kopen

Vitamine B8 wordt ook wel biotine of vitamine H genoemd. Wanneer het voorkomt in eten en drinken wordt het biotine of biocytine genoemd. In supplementen of als toevoeging aan voedingsmiddelen gebruikt met biotine.

Werking van Vitamine B8

Vitamine B8 speelt een belangrijke rol bij de vorming van vetzuren en is nodig om energie uit eten vrij te maken. Het zorgt voor een gezonde huid en glanzende haren.

Tekort en aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

Een tekort aan vitamine B8 kan leiden tot bloedarmoede, depressie of huidafwijkingen. Het risico op een tekort wordt groter wanneer men veel rauwe eieren eet. Eieren bevatten avidine waardoor vitamine B8 niet meer kan worden opgenomen door het lichaam. Het koken of bakken van eieren neutraliseert avidine.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine A per dag is:

Voor baby’s van 0 tot 5 maanden is een adequate inneming van 4 microgram per dag vastegesteld. Voor alle andere leeftijdsgroepen is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine B8 per dag onbekend.

In welke voeding zit het?

Vitamine B8 of biotine zit in eieren, sojaproducten, lever, melk, noten en pinda’s.

Vitamine B8 pillen kopen

Deze vitamine kan je online kopen in de vorm van pillen. Wij raden aan wanneer je deze vitamine in de vorm van pillen wilt kopen te gaan voor Vitamine B-complex pillen.

  Garcinia Cambogia Bioactive