Vitamine B2 – Werking, tekort, ADH, voeding, kopen

Vitamine B2 wordt ook riboflavine genoemd. De naam voor vitamine B1 uit eten en drinken is riboflavine, flavine-mono- en adenine (di-)nucleotide (FMN, FAD). Vitamine is supplementen is vaak riboflavine of riboflavine-5′-fosfaat.

Werking van Vitamine B2

Vitamine B2 is verantwoordelijk voor de energievoorziening van het lichaam. Het is als co-enzym betrokken bij enzymreacties die energie uit koolhydraten, eiwitten en vetten vrijmaken uit eten en drinken dat het lichaam binnenkrijgt. Vitamine B2 is dus belangrijk voor een goede werking van de stofwisseling.

Tekort en aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)

en tekort aan vitamine B2 kan leiden tot ontstekingen bij de neus en huidafwijkingen bij de mond en tong.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine B2 per dag is:

Mannen 1-3 jaar: 0.5 milligram per dag
Mannen 4-8 jaar: 0.7 milligram per dag
Mannen 9-13 jaar: 1 milligram per dag
Mannen ouder dan 14 jaar: 1.5 milligram per dag
Vrouwen 1-3 jaar: 0.5 milligram per dag
Vrouwen 4-8 jaar: 0.7 milligram per dag
Vrouwen 9-13 jaar: 1 milligram per dag
Vrouwen 14-16 jaar: 1.5 milligram per dag
Vrouwen ouder dan 16 jaar: 1.1 milligram per dag
Er zijn geen nadelige gevolgen bekend van een overschot aan vitamine B2.

In welke voeding zit het?

Vitamine B2 zit in de volgende voeding: melk en melkproducten. In kleinere hoeveelheden zit vitamine B2 in vlees, vleeswaren, brood, fruit, graanproducten en groente. Voorbeelden van groente met vitamine B2 zijn: asperges, broccoli en spinazie.

Vitamine B2 is een wateroplosbare vitamine. Groenten kunnen het best in grotere stukken worden gesneden en gekookt in een kleine hoeveelheid water. Het eten van rauwe groenten is de meest gezonde optie. Vitamine B2 is ook gevoelig voor een langdurige blootstelling aan licht. Daarom wordt aangeraden voedingsmiddelen met vitamine B2, zoals melk, in een donkere en koude koelkast te bewaren.

Vitamine B2 pillen kopen

Deze vitamine kan je online kopen in de vorm van pillen. Wij raden aan wanneer je deze vitamine in de vorm van pillen wilt kopen te gaan voor Vitamine B-complex pillen.

  Garcinia Cambogia Bioactive